دوره 16، شماره 16 - ( 10-1397 )                   جلد 16 شماره 16 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi Sarbizhan M, Letafatkar A, Khaleghi M. Comparison the effect of comprehensive exercises of anterior cruciate ligament lnjury prevention along with feedback on knee function. RSMT 2018; 16 (16) :1-16
صالحی سربیژن محدثه، لطافتکار امیر، خالقی مهدی. مقایسه تاثیر تمرینات جامع پیشگیری از آسیب لیگامان ‌صلیبی‌ قدامی همراه با بازخورد بر عملکرد زانو. پژوهش در طب ورزشی و فناوری. 1397; 16 (16) :1-16

، mohadse_salehi@yahoo.com
رایج­ترین عارضه جانبیمتاثر از فعالیت بدنی، خطر آسیب عضلانی اسکلتی است که آسیب لیگامان صلیبی قدامی، از شایع‌ترین آن­ها است. هدف این تحقیق مقایسه تاثیر شش هفته تمرینات جامع پیشگیری از آسیب لیگامان صلیبی قدامی همراه بازخورد درونی و بیرونی بر حس ‌عمقی و عملکرد مفصل زانو زنان فعال دانشگاهی بود. 45 زن فعال دانشگاهی 25- 18 سال، داوطلبانه و تصادفی در سه گروه (بازخورد درونی، بیرونی و کنترل) به‌مدت 6 هفته، سه جلسه در هفته پروتکل تمرینی را اجرا نمودند. برای اندازه‌گیری حس عمقی و عملکرد زانو از گونیامتر و آزمون‌های عملکردی در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون استفاده شد. آزمون‌های آماری کواریانس، تی زوجی و آزمون تعقیبی کوکی برای تجزیه و تحلیل آماری با سطح معناداری 0/05p استفاده شد. نتایج کلی تحقیق نشان داد پروتکل تمرینی حاضر همراه بازخورد درونی و بیرونی، تأثیر معنی‌داری بر حس ‌عمقی 0/001p و عملکرد 0/001=p زانو داشته و تفاوت معناداری میان دو گروه تمرینی مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد می‌­شود، این پروتکل تمرینی همچون ابزار و روشی مکمل در کنار روش‌های دیگر تمرینی برای افراد مستعد آسیب لیگامان صلیبی قدامی مورد استفاده مربیان و متخصصین علوم ورزشی قرار گیرد.
دریافت: 1398/3/18 | پذیرش: 1398/3/18 | انتشار: 1398/3/18